Poskupelo gorivo u veleprodaji

Bez autora
Jun 03 2012

Gorivo u Srbiji poskupelo je u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama. Benzin je skuplji za pola dinara po litru, dizel za dinar i po, dok je lož ulje poskupelo za pet dinara. Zbog poskupljenja u veleprodaji, gorivo će već od sledeće nedelje poskupeti i na pumpama za isti taj iznos.Iako nema razloga za trenutno poskupljenje veleprodajnih cena, do promene cenovnika u maloprodaji doći će čim budu potrošene količine nabavljene po starim cenama.

Poskupelo gorivo u veleprodajiGorivo u Srbiji poskupelo je u veleprodaji u proseku za jedan dinar, što će uticati i na poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama.

Benzin je skuplji za pola dinara po litru, dizel za dinar i po, dok je lož ulje poskupelo za pet dinara.

U Udruženju benzinskih stanica Srbije ističu da će zbog poskupljenja u veleprodaji, gorivo već od sledeće nedelje poskupeti i na pumpama za isti taj iznos.

U tom udruženju za Tanjug kažu da će, iako ne vide razlog za trenutno poskupljenje veleprodajnih cena, do promene cenovnika u maloprodaji doći čim budu potrošene količine nabavljene po starim cenama.

Do poskupljenja goriva u Srbiji će doći uprkos stalnim sniženjima cena nafte na svetskim berzama.

Po tom osnovu se mogućnost pojeftinjenja goriva poništava zbog pada vrednosti dinara u odnosu na evro i dolar, ukazali su naftnim udruženjima.

Nestabilnost domaće valute utiče na nemogućnost sniženja cene goriva, kazali su naftaši koji su poručiliu da bi, ukoliko bi kurs bio stabilizovan i cene nafte ostale na ovom ili nižem novou, gorivo u Srbiji sigurno pojeftinilo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik